Kediler Nasıl Yıkanır?

Kediler Nasıl Yıkanır?

Yazar: Emre Rothzerg Kedi Kedi bakımı

Kediler normal hayatta karşılaşabileceğiniz en temiz canlılardan biridir. Kedilerin dikenli bir dik yapısı bulunmaktadır ve gün içinde bu dilleri ile patilerini, kuyruklarını, kollarını, bacaklarını kısacası aklınıza gelebilecek her yerlerini temizlerler. Gün içinde kedilerin kendilerini temizlediğine sık sık rastlayabiliriz. Bu nedenle uzmanlar kedilerin olabildiğince az ve seyrek şekilde yıkanmasını tavsiye eder. Bu makalede kediler nasıl yıkanır, kediler ne ile yıkanır, kediler ne kadar sürede yıkanır ve kedileri yıkarken dikkat edilmesi gerekenler gibi konuları detaylı bir şekilde ele alacağız.

Yukarıda da bahsedildiği gibi kediler zaten kendilerini temizlerler. Bu nedenle kedilerin mecbur kalmadıkça yıkanmaması gerekmektedir. Kediler, köpekler gibi sürekli dışarı çıkan ve kirlenme olasılığı daha fazla olan canlılar değildir. Ayrıca kolay kolay kokmazlar da. Bu nedenle kedinizi ancak üstüne bir şey döküldüğünde, kötü koktuğunda veya kirlendiğini hissettiğinizde yıkamalısınız. Suyu sevmeyen kediler bu durumdan etkilenebilir, depresyona girebilir, hatta size tepki olarak koltuğunuza çiş bile yapabilir. Peki kediler nasıl yıkanır?

Kedileri Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle kedinizi yıkamaya başlamadan önce hem sizin hem de kedinizin stres yapmaması oldukça önemlidir. Her şey normalmiş gibi davranın öncelikle kedinizi yıkamak için gerekli olan malzemeleri temin edin. Kediniz için ona uygun bir şampuan, bir kedi tarağı ve pamuklu bir havlu işinizi görecektir. Ayrıca kediler tüm sinirini sizi ısırarak ve tırmalayarak gösterebilir. Bu nedenle banyo öncesinde kedinizin tırnaklarını kesmeniz ve törpülemeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu şekilde kollarınızın ve yüzünüzün çizilmesini de önlemiş olursunuz. Peki kedileri yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kedinizi yıkarken bir duşa kabinden ziyade bir küvetinizin olması daha çok işinize yarayacaktır. Çünkü kediler için duşa kabinden çıkmak oldukça kolaydır. Öncelikle kedinizi su dolu bir küvetin içerisine asla ve asla atmamalısınız. Bu durum kedinizin aşırı stres yapmasına ve ani tepkiler vermesine neden olacaktır. Kedinizi kolay zapt etmek için yanınızda bir kişi daha bulunması önemlidir. Ancak tek başıma yapabilirim derseniz de sorun olmaz. Öncelikle kedinizi severek yavaş bir şekilde yıkayacağınız yere getirmeniz gerekmektedir. Kedinizin derisinin pH seviyesini bozmamak ve mantar gibi cilt hastalıklarına davetiye vermemek için suyun sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Su çok sıcak veya soğuk olmamalıdır. Parmağınızı içine soktuğunda yanmayacak kadar sıcaklık iyi bir sıcaklık seviyesidir.

Kedinizi yıkamaya başlarken öncelikle kedinizin kalçasından başlayarak yavaş yavaş ıslatın. Kedinizin suya alıştığından emin olduktan sonra bütün vücudunu aynı şekilde ıslatın. Arada sırada kedinizi severek stres içine girmesine izin vermeyin. Bu durum kediler nasıl yıkanır sorusunda büyük önem teşkil etmektedir. Kedinizin kafasına su gelmemesine, özellikle de kulaklarına su kaçmamasına dikkat edin. Kedinizin tüm tüylerini iyice ıslattıktan sonra şampuan yardımıyla kedilerinizin tüylerini köpürttükten sonra bir tarak yardımıyla kedinizi tarayın. Ardından yine ılık su yardımıyla kedinizi durulayın ve pamuklu bir havlu yardımıyla kedinizi kurutun.

Kediler Neyle Yıkanmalıdır?

Kediler yalnızca onların cildinin pH seviyesine uygun olan, kediler için üretilmiş şampuanlarla yıkanmalıdır. Kedi sahiplerinin düştüğü en büyük hatalardan biri de budur. Kedinizi kendi şampuanınız, kalıp sabun, bulaşık deterjanı ya da duş jeli gibi kedilere uygun olmayan maddelerle asla yıkamamalısınız. Bu durum kediler nasıl yıkanır sorusunda oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Kedilere uygun olmayan temizleyiciler tüy dökülmesi ve çeşitli cilt hastalıklarına neden olabilir. Ayrıca duş sırasında hangi mevsimde olunursa olsun kediyi iyice kurulamak önemlidir. Dilerseniz kurutma makinesini uzaktan tutmak şartıyla kedinizi bu şekilde kurutabilirsiniz.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Yıllarca hayvan derneklerinde çalıştım, bu blogumda sizlerle bilgilerimi paylaşacağım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL